Het regent reviews!

IMG_1817 (2)

De afgelopen maand zijn er een heleboel spulletjes aan mijn collectie toegevoegd, ik laat ze jullie allemaal zien! Kijk je gezellig mee?

Laatst had ik dus onverwacht een vrije ochtend. Perfecte tijd om al die nieuwe spulletjes eens uit te gaan proberen, toch? Lekker een ochtendje make-uppen. Nadat ik lekker had uitgeslapen ging ik alvast een kerstlook uitproberen, met alle nieuwe items die ik de afgelopen tijd bij elkaar verzameld heb.

Als eerste natuurlijk een primer. Sinds kort verkoopt Douglas de primer Porefession ook in een mini formaat, om uit te proberen. Een full size kost rond de 35 euro, deze mini was 12 euro. Nog steeds niet goedkoop, maar ik heb hem toch in huis gehaald om uit te proberen. Ook had ik de make-up spray van ELF in huis gehad, daar vertel ik straks meer over.

IMG_1858

Porefession is voor een primer wel een beetje dikke substantie, ongeveer even dik als een butter cream. Het vult als het ware je poriën op en daardoor wordt je huid egaler. Dit doet ‘ie prima! Ik weet niet zeker of ik de fullsize ga kopen. Ik had van Catrice ook al een primer die hetzelfde doet, en hoewel de Porefession het iets beter doet, weet ik niet of dat het prijsverschil waard is … de primer van Catrice kost namelijk maar 5 euro.

De ELF make up spray had ik als een soort dupe van Mac fix+ gekocht, en dat doet ‘ie naar mijn idee goed! De verpakking zelf werkt een beetje onhandig. Als je sprayt blijven er al snel druppels op je gezicht hangen. Ik veeg dat dan heeeel voorzichtig uit (zodat de make-up niet ‘verschuift’) en laat het dan drogen. Het effect waar ik blij mee ben is dat het ervoor zorgt dat foundation meer versmelt met de huid en er minder cakey uitziet!

Met mijn foundation had ik nog een truukje uitgeprobeerd; foundation mengen met vloeibare highlighter. Op Youtube had ik dat iemand zien doen, en het zorgde voor een mooie glow! Toevallig had ik deze vloeibare highlighter aangeschaft:

IMG_1845

Er komt heel wat glinster en shine vanaf! Wat me opviel is dat er echt een geurtje aan zit. Zelf vind ik het een heel aangenaam geurtje, lekker zoet.

IMG_1838

Ik had ook nog een nieuwe concealer! De concealer wand van NYX. Budget vriendelijk, 6,99 bij de Douglas. En hij doet wat ik wil, hij dekt goed! (De wallen die ik zonder concealer heb … dat is pas niet normaal. Goede dekking is dus een dikke plus.)

IMG_1847 (2)

Om te voorkomen dat de concealer in de fijne lijntjes onder m’n ogen gaat zitten, heb ik under eye concealer poeder van ELF gebruikt. Na de concealer aan te hebben gebracht doe ik voorzichtig een klein beetje poeder op de fijne lijntjes. Deze combinatie gaat best goed! Fijne lijntjes verdwijnen natuurlijk niet, maar het gaat ook niet in m’n lijntjes zitten (wat lijntjes echt heel erg benadrukt).
Wel heb ik het idee dat ik een beetje grauwe waas onder m’n ogen krijg als ik te veel van dit poeder gebruik, maar hee, dit kan ook gewoon door m’n wallen eronder komen.

IMG_1850 (2)

Tot nu toe heb ik dus de Porefession primer gebruikt, foundation gemengd met een beetje vloeibare highlighter, concealer opgedaan en afgepoederd met de ELF under eye powder. Het foundation mengsel heb ik aangebracht met de Real Techniques sponge (o ja, die had ik ook nog gekocht.) Ik had verwacht dat ‘ie me van m’n sokken zou blazen, dat deed ‘ie niet. Het is gewoon een fijne spons. Nét iets fijner dan je handen gebruiken of van die goedkope platte sponsjes. Als je een goede kwast hebt weet ik niet of de RT sponge het van de kwast gaat winnen. Het werkt echt fijn, niet meer en niet minder.

Waar was ik ook alweer? O ja, daarna had ik dus de ELF make up spray gebruikt. Even in laten trekken. Toen ben ik aan mijn ooglook begonnen. En dan begin ik dus weer met primer; de eyeshadow base van Artdeco (7 euro). Het is een dikke crème die stug lijkt maar fijn uitsmeert op het ooglid. Je oogschaduw blijft er beter en langer van zitten, super fijn product. Toen heb ik mijn nieuwe brushes van ELF gepakt, samen met het I heart chocolate palette van Make up revolution! Die kon ik niet laten liggen toen ik laatst in Kruidvat was.

IMG_1834

 

IMG_1823 (2)

De bruine kleurtjes hebben toch wel een beetje rode ondertoon, had ik niet verwacht, maar vind ik eigenlijk wel heel mooi. Swatches!

IMG_1873 (2)

Nadat ik klaar was met oogschaduw heb ik een lijntje eyeliner gezet en mascara opgedaan. Meer dan een uur later, eindelijk klaar! Ik was bang dat de foundation-highlighter combinatie er voor zou zorgen dat ik een glitterhoofd zou krijgen … maar dat is niet gebeurd! De foto is met flitser gemaakt, als ik een glitterhoofd had gekregen zou dat nu heel duidelijk te zien moeten zijn.

IMG_1772 (2)

Om te laten zien hoe goed alles nou is blijven zitten heb ik 8 uur later nog een foto gemaakt:

IMG_1809 (2)

Alles is nog best goed blijven zitten! Vooral met de oogschaduw heeft de base écht een verschil gemaakt. Een goede primer is een goede investering!

Weet jij al wat voor kerstlook jij gaat dragen? Zaten hier producten bij waar je al benieuwd naar was?